Terça-feira, 5/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

‘Nëse umeti im mbart pesëmbëdhjetë cilësi, do t’i godasin’ çrregullimet.

‘Nëse umeti im mbart pesëmbëdhjetë cilësi, do t’i godasin’ çrregullimet.

Ali ibn Talib ka thënë: “Pejgamberi [salallahu alejhi ue selam] ka thënë:
‘Nëse umeti im mbart pesëmbëdhjetë cilësi, do t’i godasin’ çrregullimet. Dikush
pyeti:’Cilat janë ato, o i Dërguar i Allahut?’ Tha:
– Kur fitimi të shpërndahet vetëm midis të pasurve, pa u bërë dobi të varfërve.
– Kur besa të bëhet mjet për arritje të pasurisë.
– Kur zekati të bëhet barrë.
– Kur burri ta dëgjojë gruan dhe ta kundërshtojë nënën, dhe të sillet mirë me
shokun ndërsa i shmanget babait.
– Kur të ngrihen zërat në xhami.
– Kur më i keqi i njerëzve të bëhet udhëheqës i tyre.

– Kur njerëzit ta respektojnë dikë nga frika e së keqes që ai mund të bëjë.
– Kur të pihet shumë verë [alkool].
– Kur burrat të mbartin mëndafsh.
– Kur të popullarizohen këngëtaret dhe instrumentet muzikore.
– Kur të fundit e këtij umeti të mallkojnë të parët e tij.
Atëherë, le të presin një erë të kuqe, apo që toka t’i përpijë, apo të transformohen në
kafshë’”. [et-Tirmidhi]

(Visited 162 times, 1 visits today)