Terça-feira, 17/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nese nje femije …

Nese nje femije …

Nese nje femije …

Nëse një fëmijë rritet me kritikë, mëson të dënojë !
Nëse një fëmijë rritet me dhunë, mëson të godasë !
Nëse një fëmijë rritet me turp, mëson të ndihet fajtor.
Nëse një fëmijë rritet me tolerancë, mëson të jetë i qetë.
Nese nje femije rritet me urtesi, behet i zgjuar .
Nese nje femije rritet me sakrifica,behet i guximshem .
Nëse një fëmijë rritet me kurajo , mëson të ketë besim.
Nëse një fëmijë rritet me ndershmëri, mëson drejtësinë.
Nëse një fëmijë rritet me përgjegjësi, mëson të jetë besnik.
Nëse një fëmijë rritet me miratimin, mëson të pranojë.
Nese nje femije rritet me urrejtje,urrejtje do te jape.
Nëse një fëmijë rritet me dashuri , dashurinë do e kerkoje
Nese nje femije rritet ne erresire,do te urreje driten .
Nese nje femije do te rritet ne padrejtesi,do te mesoje krimin.
Nese nje femije rritet ne liri te pakufijshme,do te jetoje i roberuar
Nëse një fëmijë rritet me pasuri ( të pa kontrolluar) – mëson se cdo gjë ka vlerën e parasë dhe se jeta mund te blihet…
Nese nje femije rritet me besim frike dhe dashuri ndaj Zotit ,ai femije do te jete nje shpetim

(Visited 369 times, 1 visits today)