Quinta-feira, 9/12/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëse mendon të zhdukësh një civilizim, duhet të bësh tre

Nëse mendon të zhdukësh një civilizim, duhet të bësh tre

Nga M.Sc Omer R. Berisha

Nëse mendon të zhdukësh një civilizim duhet të bësh tre:
1. shkatërrimin e familjes
2. shembjen e arsimit
3. zhdukjen e shembëlltyrave.
Me këtë plan:
Për të shkatërruar familjen, përqendrohu te gruaja, bëje që asaj t‘i vijë turp nga mbiemri amvisë.
Për të shembur arsimin, përqendrohu tek mësimdhënësit, nënçmoji arsimtarët dhe lejojë nxënësit të tallen me profesorët.
Për të zhdukur shembëlltyrat, përqendrohu te dijetarët dhe shkencëtarët, nxirr akuza dhe dyshime, rrëzo famën e tyre dhe kështu nuk do tu shkojë askush mbrapa dhe as nuk do t‘i dëgjojë.

Një profesor i nderuar më tha: E bukur por shtoja edhe atë se mediat janë realizuesit më të mëdhenj të këtyre planeve, madje pa mediat, nuk do arrihej asgjë nga këto plane dashakeqe.

(Visited 55 times, 1 visits today)
Top