Domingo, 22/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nese ke trup te dobet (nuk ke shendet te mire apo edhe nuk mund te shtosh kg mund te jesh i goditur nga syri i keq edhe e kunderta)

Nese ke trup te dobet (nuk ke shendet te mire apo edhe nuk mund te shtosh kg mund te jesh i goditur nga syri i keq edhe e kunderta)

Nga xhabiri r a trans se ka thene I derguari I Allahut.Shumica e tyre qe vdesin pas gjykimit te Allahut jane nga percaktimi I syrit

Nga Aishe r.a tha se .ishte I derguari I Allahut qe urdheronte per kerkimin e leximit nga syri
Nga Enes ibn Malik r.a trans se “lejoi I derguari I Allahut leximin e kuranit per sherim nga syri dhe pickimi qelbi qe del nga te carat e trupit.(pickimi eshte per cdo pickim gjarpri ose akrepi)
Nga ume Seleme r.a trasm se I derguari I Allahut I tha nje fshinje ne shtepine esaj qe kishte nje njolle ne fytyre .Ate e ka goditur syri laxoji asaj.(buhariu –Muslimi)
Nga xhabiri r.a trasm se Lejoi I derguari I Allahut a.s leximin per sherim nga gjarpri) tek familja e hazim dhe I tha Esma bint Umejes.cfare ndodh qe po shoh trupat e bijve te vellait tim te dobet mos kane ndonje gje?Ajo I tha jo por syri shpejton tek ata.tha lexoji atyre dhe tregoi atij femijet e u tha .lexohu atyre (kuran)

(Visited 263 times, 1 visits today)