Sábado, 30/5/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nese do te shkaterrosh nje civilizim, atehere kjo arrihet kur luftohen tri gjera:

Nese do te shkaterrosh nje civilizim, atehere kjo arrihet kur luftohen tri gjera:

Nese do te shkaterrosh nje civilizim, atehere kjo arrihet kur luftohen tri gjera:

1. Rrenimin e familjes – kjo arrihet duke e shkaterruar rolin nenes, duke arritur qe ajo te ndjehet e turperuat sepse eshte edukatore dhe amvise.
2. Rrenimi i arsimit – behet nepetmjet humbjes se vleres se mesuesit, duke bere qe ai te mos kete vlere ne shoqeri, humbja atij vleren deri ne ate mase saqe, femijet te tallen me te.
3. Rrenimi i shembelltyres – nenkupton humbjen e vleres se dijetareve e mendimtareve. Akuzoji ata, ule vleren e tyre ne syte e njerezve dhe fut dyshime tek njerezit per ta derisa njerezit te mos i degjojne fjalet e tyre dhe pastaj te mos i pasojne mesimet e tyre.
– Nese nje nene te mire i vije turp per ate qe eshte
– Nese nje mesues i sinqerte fshihet
dhe
– Shembelltyra e njerezve rrenohet

Atehere, kush do t’i edukoj brezat e ri drejt vlerave te shendosha?!

(Nje shkrim shume i dobishem, autori eshte mbeshtetur ne fjalet e Ibnul-Kajjimit me komentime shtese)

(Visited 225 times, 1 visits today)
Top