Segunda-feira, 20/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Nëse dikush të bën keq ty

Nëse dikush të bën keq ty
nese dikush te ben ty keq
Nëse dikush të bën keq ty, bëhu i durueshëm.

Nëse dikush të lëndon ty, bëhu prej atyre që falin.

Nëse dikush sillet në me injorancë, ti sillu me të me urtësi.

Nëse dikush sillet ashpër me ty, bëhu i butë me të.

Nëse dikush fshehë nga t’i, bëhu bujarë.

Nëse dikush gabon ndaj teje, bëhu i drejtë.

Nëse dikush diskuton me ty, bëhu i qetë.

Nëse dikush të kundërshton ty, uroja të mirën.

Nëse dikush të dëmton ty, bëhu optimist.

Nëse dikush të akuzon ty, bëhu i sinqertë.

Nëse dikush dëshmon se je në gabim, bëhu i përulur.

Nëse dikush bën një gabim, bëhu i mëshirshëm.

”Nuk barazohet e mira me të keqen! Të keqen ktheje me të mirë e atëherë armiku yt do të të bëhet menjëherë mik i ngushtë.” (Fussilet, 34).

”Dhe që e frenojnë mllefin, që ua falin (të keqen) njerëzve, e All-llahu i do bamirësit.” (Ali Imran, 134).