Quarta-feira’, 27/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Nëse dikush ejakulohet në gjumë gjatë ditës së agjërimit, çfarë gjykimi ka për agjërimin e kësaj dite?

Nëse dikush ejakulohet në gjumë gjatë ditës së agjërimit, çfarë gjykimi ka për agjërimin e kësaj dite?

Pyetje: Nëse dikush ejakulohet në gjumë gjatë ditës së agjërimit, çfar gjykimi ka për agjërimin e kësaj dite?

Përgjigje: Nëse agjëuesi ejakulohet gjatë ditës së Ramazanit duke qënë në gjumë, një gjë e tillë nuk ja dëmton agjërimin sepse kjo është jashtë vullnetit të tij, dhe ai që është në gjumë i është ngritur lapsi (nuk meren në konsideratë veprimet e tij. Sh.p). Shejh Uthejmin Allahu e Meshirofte SHKEPUTUR NGA LIBRI “Mexhalis Ramadan” Perktheu Bledar Haxhiu.