Quarta-feira’, 2/12/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëse dëshironi të liroheni nga brengat që ua sjellë pagjumësia, respektoni këto rregulla

Nëse dëshironi të liroheni nga brengat që ua sjellë pagjumësia, respektoni këto rregulla

Nëse dëshironi të liroheni nga brengat që ua sjellë pagjumësia, respektoni këto rregulla:

1. Nëse nuk keni gjumë, punoni diçka, apo merrni librin, Kur’anin dhe lexoni deri sa t’iu marrë gjumi!

2. Mos harroni se nga pagjumësia nuk ka vdekur askush! Brengosja për shkak të pagjumësisë e dëmton organizmin tonë më shumë sesa pagjumësia.

3. Mësohuni të relaksoheni! Praktikoni ushtrimet e frymëmarrjes dhe relaksimit!

4. Gjatë ditës lodhuni me ndonjë punë ose me ndonjë sport, sidomos para gjumit! Mos harroni se trupit të shëndoshë dhe të lodhur, gjumi i vjen vetvetiu!

5. Thuani lutjet e gjumit, suret: Felek, Nas, Ihlas, ajetin-kursi, dy ajetet e fundit të sures El-Bekare, etj.

(Visited 108 times, 1 visits today)
Top