Segunda-feira, 16/12/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëse dëshironi një tru të shëndetshëm…

Nëse dëshironi një tru të shëndetshëm…

Nëse dëshironi një tru të shëndetshëm…
• përpiquni të qëndroni lart stresit, shqetësimit dhe mërzisë
• tregohuni të kujdesshëm ndaj ushqyerjes së ekuilibruar dhe kontrolloni peshën
• merrni produkte me antioksidues
• formoni një rregull ushqyerjeje dhe gjumi cilësor
• qëndroni larg cigares dhe alkoolit
• bëni ushtrime të përshtatshme me moshën,
• komunikoni me njerëzit dhe merrni pjesë në aktivitete sociale
• mësoni gjëra të reja dhe komplekse
• zgjidhni fjalëkryqe, luani shah dhe merruni me aktivitete mendore
• lexoni libër, dëgjoni radio dhe shikoni televizor. Përpiquni të jepni opinionin tuaj dhe të diskutoni ndërkohë që lexoni, dëgjoni apo shikoni tv.
• mësoni fjalë nga gjuhë të huaja
• besoni dhe mos harroni të luteni
• merrni pjesë në aktivitete si meditimi
• mbani të forta lidhjet me familjen dhe miqtë tuaj
• mos dilni në pension, punoni vazhdimisht për një qëllim
• bëni një plan
• vizitohuni rregullisht tek mjeku dhe mundohuni të zbatoni këshillat e tij.

(Visited 70 times, 1 visits today)
Top