Quinta-feira, 22/8/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëse dëshiron të shkatërrosh një civilizim janë tri gjëra

Nëse dëshiron të shkatërrosh një civilizim janë tri gjëra

Një e thëne thotë:
Nëse dëshiron të shkatërrosh një civilizim janë tri gjëra:
1. Rrënimi I familje,
2. Rrënimi I arsimit,
3. Rrënimi I shëmbëlltyrës.
Për të shkatërrua familjen, humbe rolin e nënës( si edukatore) bëje që të ndjehet nëna e turpëruar me të qenurit amvise.
Për të rrënuar arsimin, rrëno mësuesin. Mos e lejo të ketë rëndësi në shoqëri, ulja atij vlerën që të tallen nxënësit me të.
E për të rrënuar shëmbëlltyrën humbja vlerën dijetarëve dhe mendimtarëve, akuzoi ata, ule pozitën e tyre dhe bëji ata që njerëzit të dyshojnë në ta, derisa mos I dëgjoj dhe pasojë askush ata.
Nëse fshihet nëna e zgjuar, nëse fshihet mësuesi I sinqertë e nëse rrënohet shëmbëlltyra e kush pastaj do të edukojë brezat mbi vlera?!
çka mendoni se e kemi gjendjen?
A nuk është kjo pikërisht ajo që ka ndodh tek ne në të vërtet?!
Lulzim Miftari

(Visited 131 times, 1 visits today)
Top