Quinta-feira, 23/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Nëse dëshiron që propozimi i martesës të të pranohet, atëherë jepi një dhuratë nënës së vajzës

Nëse dëshiron që propozimi i martesës të të pranohet, atëherë jepi një dhuratë nënës së vajzës

dhurate
Nëse dëshiron që propozimi i martesës të të pranohet, atëherë jepi një dhuratë nënës së vajzës

Transmetohet se Imam Sufjan Eth-Theuri, Allahu e mëshiroftë, ka thënë: ”Nëse dëshiron që propozimi yt i martesës të të pranohet, atëherë jepi një dhuratë nënës (së vajzës me të cilën dëshiron të martohesh).”1
Burimi: ”Biografia e Sufjan Eth-Theurit”, fq.155-156.
Përktheu: Jetmir Jakupi
1. Kjo në shenjë rrespekti dhe mirësjelljeje ndaj nënës së saj, duke e pasur parasysh se është prej njerëzve më me vlerë në jetën e saj dhe një nga ndikueset më të mëdha për marrjen e vendimeve në jetën e saj.
Dhe nëpërmjet dhënies së dhuratave, do të krijohet një dashuri dhe rrespekt, siç transmetohet se ka thënë i Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selem: (?????????? ??????????) . ???? ??????? ?? “????? ??????” ???? ??? ??? : ?????? ??? . ????? ???????? ?? ???? ????? ?????? (463)
”Shkëmbeni dhurata, ju do të doni njëri-tjetrin.” (Transmeton Imam Buhariu në ”El-Edeb El-Mufred”. Imam Ibn Haxher Eskalani dhe Imam Albani, Allahu i mëshiroftë e kanë klasifikuar hadithin si të mirë. Shih në: ”Sahih El-Edeb El-Mufred”, 463). (Shpjegim i Përkthyesit).