Quinta-feira, 5/8/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëntë këshilla se si të debatoni pa lënduar dhe shkaktuar urrejtje

Nëntë këshilla se si të debatoni pa lënduar dhe shkaktuar urrejtje

Lexoni në mënyrë të përmbledhur nëntë këshilla se si të debatoni pa lënduar dhe shkaktuar urrejtje

  1. Fillojeni bisedën me lavdërim dhe mirënjohje të virtyteve të bashkëbiseduesit.
  2. Keqkuptimet mundohuni t’i shprehni në mënyrë të tërthortë.
  3. Para se të filloni të kundërshtoni ,thirruni në gabimet personale.
  4. Shmangjuni urdhërave direkt.Më shumë preferojeni këshillën.
  5. Lereni njeriun ta ruan krenarinë personale.
  6. Lavdërojini edhe arritjet më të vogla të të tjerëve.Lavdërimi është më i vyeshëm se sa kritika.
  7. Tregojuni njerëzve se keni besim në aftësitë e tyre.Ata do të mundohen ta arsyetojnë besimin tuaj.
  8. Jepuni guxim njerëzve.Bindini ata se pa shumë mund do të mund ti përmirësojnë gabimet e tyre.
  9. Nxisni njerëzit që me kënaqësi t’I kryejnë detyrat e parashtruara.

(Visited 219 times, 1 visits today)
Top