Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NËNAE POROSIT DHE E KËSHILLON TË BIRIN!!

NËNAE POROSIT DHE E KËSHILLON TË BIRIN!!

Biri im i shtrenjtë..
Një ditë prej ditëve, do të më shohësh si plakë,dhe sjelljet e mia, nuk do të jenë më si më parë. Të lutem, më jep pak nga kohae jote dhe nga durimi yt që të më kuptosh!
Kur të më dridhen duart dhe të më bie ushqimi mbi gjoks, dhekur nuk do të kem më fuqi t’i veshi rrobat e mia, bëhu i durueshëm me mua, dherikujtoji ato vite që i kalova duke ta mësuar atë që sot unë nuk mundem taveproj më!

Kur rrobat të më bëhen pis dhe nuk do të më vjen më era emirë, rikujtoji momentet e fëmijërisë, kur shumë herë tentoja që të pastroj dhetë dukesh i bukur dhe me erë të mirë.
Mos e qesh me mua kur e sheh se nuk i kuptoj dhenuk i di gjërat që i posedon gjenerata jote, por bëhu syri dhe truri im që t’iarrij gjërat që më ikën!
Unë të edukova dhe unë isha ajo që të mësova si taballafaqosh jetën, e tash si vjen dhe më thua se kjo duhet e kjo nuk duhet?!

Mos u bezdis nga memoria ime e dobët dhe fjalët emia që dalin me vështirësi kur flas me ty, ngase lumturia ime nga të folurit mety, tani është vetëm se të jem me ty!
Kur këmbët nuk do të më mbajmë më dhe do të kërkoj prej tejetë më dërgosh deri ndonjë vend, bëhu i butë me mua, dhe rikujto se kur ishe ivogël të kapsha për dore dhe të mësoja se si të ecish. Mos të vjen turp të mëkapish për dore, sepse nesër do të kërkosh që ndokush të kap për dore kur t’iarrish vitet e mia!

Dije se jeta ime është ka fundi dhe për këtë arsye qëndro memua dhe mos u bën kundër mua!

Kur të kujtohet diçka nga gabimet e mia, dije se unë nuk kampasur për qëllim përveç se të mirën tënde, dhe ajo më e mira që mundesh taveprosh tani është të m’i falësh gabimet e mia dhe t’i mbulosh të metat e mia!

Të qeshurit tënd dhe buzëqeshja jote ende vazhdojnë të mëgëzojnë, për këtë arsye mos me privo nga shoqërimi yt!
Isha me ty kur linde dhe qëndro tani me mua kur të vdes!
O Zot, mëshiroji gjitha nënat e muslimanëve!!

(Visited 128 times, 1 visits today)
Top