Quinta-feira, 20/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nena femiun e semure e shendrron ne gjeni te shekullit

Nena femiun e semure e shendrron ne gjeni te shekullit

Nena femiun e semure e shendrron ne gjeni te shekullit.

Një ditë si një fëmijë i vogël Thomas Edison erdhi nga shkolla me një letër në dorë të cilen i’a derzoi nënës së tij. Sytë e saj u mbushën me lot teksa i’a lexonte letrën të birit me zë.
“Djali juaj është një gjeni, kjo shkollë nuk mjafton për të. Ju lutemi që ju ta mësoni atë!”. Nëna e tij filloi ta mësonte atë deri sa një ditë ajo u sëmurë dhe ndërroi jetë. Pas shumë vitesh a’i arriti të bëhej njëri prej shpikësve më të mëdhenjë në botë duke zbuluar poçin elektrik. 


Por në shtëpinë ku kishtë jetuar me nënën ai gjeti një letër që i’a kishte dhëne mësuesi kohë më parë nënës se tij. Në letër shkruante:
“Djali juaj është mendërisht i mangët. Ne nuk mund të lejojmë atë t’i ndjekë mësimet në shkollën tonë. Ne po e përjashtojmë atë!”.

Edisoni u emocionua, hapi ditarin a tij dhe shkruajti:
“Thomas A.Edison ishte një njeri i sëmurë mendërisht, të cilin nëna e tij arriti ta shëndrronte në gjeniun e shekullit!”

(Visited 109 times, 1 visits today)
Top