Quinta-feira, 30/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nëna e mrekullueshme i motivon fëmijët e saj 

Nëna e mrekullueshme i motivon fëmijët e saj -Kur u kthye Edisioni i vogël në shtëpi i tha nënës së tij: Kjo letër është nga drejtoria e shkollës.
Nënës së tij iu mbushen sytë me lot duke ia lexuar letrën të birit të saj të vogël, të cilën ia lexoi: “Djali juaj është gjeni, shkolla është e vogël për të dhe aftësitë e tij, prandaj mëso atë në shtëpi”.
Kaluan vite, vdiç e ëma Edisonit, i cili u bë shpikësi më i madh në historinë njerëzore.
Një ditë duke hulumtuar në trashigiminë e nënës së tij, ai gjeti një letër, teksti i të cilës ishte: “Biri juaj është shumë i paaftë (budalla), kështuqë prej nesër nuk hyn dot në shkollë”.
Kur e lexoi këtë Edisoni, qau gjatë, dhe e shkroi në ditarin e tij të jetës:
“Edisoni ka qenë fëmij i paaftë, mirëpo për shkak të nënës së tij të mrekullueshme është bë gjeni”.

(Motivoni fëmijët tuaj, ata mund të bëhen shumë të dobishëm për njerëzimin.)

Përktheu hoxhë Enis Cakaj

(Visited 156 times, 1 visits today)