Segunda-feira, 16/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ne Xhennet, ti do ta shikosh shpendin duke fluturuar dhe ke dëshirë qe ta hash kështu që ai te bie para duarve i pjekur

Ne Xhennet, ti do ta shikosh shpendin duke fluturuar dhe ke dëshirë qe ta hash kështu që ai te bie para duarve i pjekur

Ushqimi i Banoreve te Xhennetit

Ka thënë Pejgamberi, Alejhi selam,: ” Hane dhe pine banoret e Xhennetit ne te ndërsa nuk kryejnë nevojën e madhe fiziologjike, nuk fshijnë qurrat si dhe nuk urinojnë, porse ushqimi i tyre është zëri, i cili buron nga lukthi kur te mbushet e ushqim, (i cili është) sikurse djerset (rrjedhat) e miskut; frymëzohen për tesbih (Subhanallah) dhe hamd (Elhamdulilah) ashtu siç frymëzoheni për frymëmarrje”. (Muslimi, 2835)

Ibni Omeri, ne koment te ajetit: ” Atyre u shërbejnë me enë e gastare nga ari, “. (Zuhruf, 71) ka thënë: Sillen rreth tyre me shtatëdhjetë edhe (sinia) te arit; çdonjëra ka një ngjyrë, te cilën shoqja nuk e ka”. (Bejhekiu, 321)

Ka thënë Pejgamberi, Alejhi selam,: “Ne Xhennet, ti do ta shikosh shpendin duke fluturuar dh ke dëshirë qe ta has kështuqë ai te bie para duarve i pjekur”. (Bezzari, Bejhekiu, 318, Ebu Ja’la, 6/ 155)

(Visited 243 times, 1 visits today)