Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Në Xhennet ka njëqind shkallë

Në Xhennet ka njëqind shkallë

Nga Ubadetu ibën Samitin radijAllahu anhu përcillet se Pejgamberi sal-lAllahu alejhi ve sel-lem ka thënë:

“Në Xhennet ka njëqind shkallë, largësia mes dy shkallëve të tij është sa largësia mes qiellit dhe tokës.

Shkalla më e lartë e tij është Firdevsi, prej tij shpërthejnë katër lumenjtë e Xhennetit, mbi të (Firdevsin) qëndron Arshi-Froni (Allahut).

E kur t’i kërkoni Allahut atëherë kërkojani xhenetin Firdevs.”

(Tirmidhiu 2531)

(Visited 195 times, 1 visits today)