Terça-feira, 19/1/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Në të zbresin engjëjt dhe Rruhu

Në të zbresin engjëjt dhe Rruhu

Ibn Kethir (radiallahu anhu) tha në lidhje me thënien e Allahut: “Në të zbresin engjëjt dhe Rruhu”:
“Kjo do të thotë se zbritja e engjëjve shtohet gjatë asaj nate për shkak të bekimeve të mëdha të saj. Engjëjt zbresin së bashku me zbritjen e bekimeve dhe mëshirës, ashtu siç zbresin gjatë kohës kur lexohet Kur’ani dhe i rrethojnë vendtubimet në të cilat përmendet Allahu dhe i hapin krahët e tyre për kërkuesin e vërtetë të diturisë, duke shfaqur kështu respekt për të.”

(Visited 145 times, 1 visits today)
Top