Quinta-feira, 19/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NË RAST DIVORCI KUJ I TAKON FËMIJA?

NË RAST DIVORCI KUJ I TAKON FËMIJA?

Pyetje: Kur ndahet burri nga gruaja dhe n.q.s. kane femije kujt i takon me e mbajtur femijen sipas islamit? Allahu jua shperbleft per punen qe beni.

Përgjigje:

Elhamdulil-lah ue salatu ue selamu ala Resulil-lah!

Kur ndahet burri nga gruaja duke patur fëmijë, fëmijës i takon të rrijë me nënën, në qoftë se ajo është muslimane. Ndërsa babai ka detyrë që të mbulojë shpenzimet e tij, përveç strehimit. Në qoftë se ajo nuk është muslimane, atëherë patjetër duhet që përkujdesjen e tij ta marrë përsipër babai i tij; dhe Allahu e di më së miri.

Azem Bardhoshi

(Visited 263 times, 1 visits today)