Domingo, 15/9/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Në moshën pesë vjeçare i ndërron jetë i ati

Në moshën pesë vjeçare i ndërron jetë i ati

Në moshën pesë vjeçare i ndërron jetë i ati.
Në moshën gjashtëmbëdhjetë vjeçare e braktisi shkollën.
Në moshën shtatëmbëdhjetë vjeçare humbi në katër funksione.
Në moshën tetëmbëdhjetë vjeçare u martua.
Në moshën nëntëmbëdhjetë vjeçare u prindërua.
Në moshën njëzetë vjeçare e shoqja e braktisi, duke i marrë vajzën e vetme.
Më pas u bë kuzhinier, lante pjata në një kafene të vogël.
Dështoi në përpjekjen për ta marrë të bijën, ndërsa më vonë korri sukses në bindjen e së shoqes për kthimin në shtëpi.
Ndërmjet moshës tetëmbëdhjetë dhe njëzet e dy, punoi si shofer edhe këtu dështoi njëherë.
U bashkua me ushtrinë dhe aty dështoi.
Aplikoi për t’u pranuar në shkollën gjyqtare, por iu refuzua ajo.
U bë përfaqësues për shitje sigurimesh, dështoi.
Në moshën 65 vjeçare u penzionua.
Në ditën e parë të penzionimit morri një çek nga qeveria me vlerë prej 105 $. Vendosi që ta vriste vetveten, pasi pa se dështoi shumë herë me radhë. U ul nën një pemë për ta shkruar porosinë e tij të fundit, por në vend se ta shkruante atë letër, kuptoi se kanë ngelur ca gjëra që s’i kishte bërë në jetë akoma, kuptoi se është një gjë të cilën ai mundte ta bënte më mirë se çdo njeri tjetër. Ajo ishte kuzhina. Nga cheki qeveritar ai shpenzoi 87 $ dhe blejti me to pula të fërguara, duke përdorur një reçetë të veçantë për nga lloji i saj, filloi që të shiste pula të fërguara nga shtëpia në shtëpi në fshatin e tij Kintako në SH.B.A. Colonel Sanders themeluesi i KFC u bë miliarder.

(ngjarja është më e gjatë)

Përktheu: Agron Islami

(Visited 36 times, 1 visits today)
Top