Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NË GRACKË BIE GRACKËVËNËSI

NË GRACKË BIE GRACKËVËNËSI

NË GRACKË BIE GRACKËVËNËSI

Tregohet për një shërbëtor të mbretit, të cilin, shërbëtor, të vogël e kishin gjetur në rrugë. Mbreti urdhëron për t’u përkujdesur dhe për ta edukuar, dhe e bashkëngjit me familjen e tij dhe e quan Ahmedi Jetim.
Kur rritet,te ai paraqiten shenjat e urtësisë dhe mençurisë.Kështu që ai e mësoi, e edukoi dhe e arsimoi.Kështu ai i shkroi testament,përpos kësaj e emëron në post të mirë të pallatit shtetëror.E zgjodhi dhe e emëroi që të jetë mbikëqyrës i të gjithë të punësuarve në kështjellën e tij.
Një ditë prej ditëve Emiri e urdhëron t’i sjellë ushqim prej një dhome të tij. Kur shkon ta marrë ushqimin,kur sheh se njëra prej grave të emirit me një djalosh,i cili ishte shërbëtor në krevatin e tij bënin prostitucion.Gruaja e mbretit i thotë që mos të tregojë, dhe nëse nuk tregon do t’i jep çka të dëshirojë,bile edhe të kontaktojë seksualisht me të.
Ai i thotë Allahu më mbrojt,që unë ta tradhtoj emirin,që të bëj prostitucion,kurse ai të gjitha të mirat m’i ka bërë.Pastaj shkon,largohet dhe i thotë asaj se nuk do të tregojë asgjë.Mirëpo,gruaja ndien një frikë në vetvete dhe mendon se Ahmedi jetim do t’i tregojë emirit atë që ka parë.
Kështu që ajo e pret emirin kur kthehet në kështjellë dhe i afrohet duke qajtur.Ai e pyet pse po qan? I thotë: Ahmedi Jetim ka dashur të më përdhunojë. Kur dëgjon Emiri këtë hidhërohet për së tepërmi, dhe vendos ta mbytë.
Pastaj e bën planin që mbytja e tij të planifikohet me kujdes ashtu që njerëzit mos ta marrin vesh se emiri e ka mbytur,e as shkakun e mbytjes. Kështu ai i thotë njërit prej shërbëtorëve kryesorë: “Nëse ta dërgoj një shërbëtor me pako dhe të kërkon ty këtë e këtë ti hiqja kokën, vendose në pako me gjithë kokën dhe përcille tek unë. Shërbëtori kryesor i thotë: “U bë”.
Një ditë emiri e thërret Ahmedin Jetim dhe i thotë: “Shko tek filan shërbëtori dhe i thuaj atij: Merre këtë dhe këtë”. Ai e pranoi urdhrin dhe u nis për ta kryer, mirëpo gjatë rrugës i takon disa shokë shërbëtorë, të cilët dëshironin që tu sqaronte disa gjëra atyre, Ahmedi Jetim arsyetohet duke u thënë se e ka marrë përsipër me ia kryer një punë emirit.
Ata i thonë:“Po do ta dërgojmë një shërbëtor tjetër, i cili do ta përcjellë porosinë e kërkuar,e ti vetëm zgjidhi çështjet tona”. Ahmedi Jetim pranon.Ata e dërgojnë njërin prej tyre,mirëpo ai kishte qenë i njëjti shërbëtor,i cili kishte bërë prostitucion me gruan e emirit.
Kur ai shkon të kryeshërbëtori, e dërgon te vendi i caktuar, ia prenë kokën, pastaj e mbështjell në pako dhe ia kthen Emirit. Emiri kur e hap pakon e sheh kokën e shërbëtorit tjetër, e jo kokën e Ahmedit Jetim. E thërret Ahmed jetimin dhe e pyet çka ka punuar, ai i tregon se si ka ndodhur. Emiri e pyet: “A e di se ky shërbëtor ka bë ndonjë gabim?”
I thotë: Po, ka bërë këtë e këtë me gruan tënde, dhe i kam pa dhe më ka shti me u përbetuar në Allahun me fsheh këtë rast mos me treguar. Kur e dëgjoi Emiri, urdhëroi për ekzekutimin e asaj gruaje, dhe Ahmed Jetimin e gradoi, e nderoi dhe shtoi dashuri edhe më të madhe mbi të. Kështu përfundoi tradhtia. “Dhe nuk kthehet e keqja e kurthit te ai i cili e ka përgatitur kurthin”

(Visited 174 times, 1 visits today)