Sábado, 6/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NE DHE LIBRI

NE DHE LIBRI

NE DHE LIBRI

E lexova nje statistike interesante qe thoshte se nje japonez mesatarisht lexon 25 libra ne vite, ndersa nje turk 6 libra!
Po nje shqiptar sa libra lexon ne vite?! Po ti dhe une sa lexojme gjate nje viti ? Sigurishte se jo sa nje japonez, edhe pse jemi umet i Muhamedit alejhi selam, te cilit umet Allahu i shpalli ajetin Kur’anor ” LEXO “, por per fat te keq e braktisem leximin dhe mesimin, prandaj jemi keshtu si jemi, qofte ne ceshtjet e njohurive tona fetare, apo atyre shkencore.
Gjendja ne shkollat tona eshte shume e mjere, shume prej femijeve tone e kane harruar esencen e asaj pse shkon ne shkolle. Shumica e tyre, e kane shndrruar shkollen ne vendetakim me gjinine e kunderte, apo ne pista te modes!
Sa rralle e shohim dikend me liber ne dore. Rinia jone sot leximin e ka per te lexuar emrat e firmave te modes, apo per facebook, per te hulumtuar “dicka”.
Libri te ne lexohet nese eshte obligim shkollor, si psh.ndonje lektyre apo libra shkollor!
Nuk ka ngritje pa lexim dhe mesim.Shejh Albani thote per veten e vete se ka lexu mbi 10.000 libra ne jeten e vete, nga librat e xhepit e deri tek ato me 100 vellime !! (Silsilet-ul-Huda wan Nur, 143 ).

Subhanallah, keshtu behen dijetaret ,me lexim te librave ,e jo me fjale dhe lexim siperfaqesor neper facebook, e pastaj kur mungon dija dhe konsulltimi me hoxhallare, shtohet guximi dhe fillojne etiketimet e njerezve: ” ky eshte vehabi, ky eshte kafir-tagut, ky eshte bidatqi, kjo eshte “kurve” …”
Cdo etiketim i njerezve pa te drejte, eshte ngarkim per ne ne kete dhe boten tjeter.Allahu na e ruajte gjuhen dhe mendjen tone.
Sa bukur e kishte thene njeri :

LEXO, SE LEXIMI E DEMTON SERIOZISHTE INJORANCEN !

Allahu na e shtofte vullnetin per lexim dhe dijen e dobishme!

(Visited 47 times, 1 visits today)
Top