Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Në cilën sure përmenden këto ajete : E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi. Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi !

Në cilën sure përmenden këto ajete : E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi. Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi !

Allahu xh.sh thotë ‘’A nuk ta hapëm Ne gjoksin tënd? Dhe Ne hoqëm prej teje barrën tënde, e cila shtypte shpinën tënde. Dhe Ne, ta ngritëm lart famën tënde? E, pa dyshim se pas vështirësisë është lehtësimi. Vërtet, pas vështirësisë vjen lehtësimi. E kur ta kryesh (obligimin), atëbotë mundohu me adhurim (All-llahut). Dhe, vetëm te Zoti yt përqendroje synimin!’’ Es-sherh 1-8.

SURJA EL-INSHIRAH – BISMIL-LAHIRR-RRAHMANIRR-RRAHIM

”Elem neshrah leke sadrek.Ve vada’na anke vizrek.El-ledhi enkada dhahrek.Ve refa’na leke dhikrek.Fe inne me’al usri justra.Inne me’al usri jusra.Fe idha feragte fensab.Ve ila rabbike fergab.”

(Visited 357 times, 1 visits today)