Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Ndryshimi mes lidhjes se pamundesise dhe dobesimit truperor

Ndryshimi mes lidhjes se pamundesise dhe dobesimit truperor

Ndryshimi mes lidhjes se pamundesise dhe dobesimit truperor

E para lidhja 
I lidhuri ndjen mundesi te plota per te pekedhelur gruan e tij.Kur eshte larg saj penisi vjen ne forme e nese afrohet tek ajo e deshiron te kryeje marredhnie tkurret penisi I tij dhe behet I pamundur per te kryer aktin

E dyta pamundesia truperore
E kjo eshte pamundesia e burrit per te kryer marredhnie me gruan e tij qofte larg asaj qofte afer dhe nuk vjen ne forme ne cdo rast.

E treta dobesimi trupor
Buri nuk mund te kryeje marredhnie me gruan e tij pervec pas kohe te gjate rrale dhe plotesohet akti seksual per caste te shkurtra. E penisi I tij dobesohet e tkurret pak caste pas aktit seksual.

Mjekimi 
Permendem mjekimin e lidhjes me dhjete rruge
Pamundesia mjekohet tek doktorret nes em undesh dhe dobesimi mjekohet si me posht.

Merr nje kilogram mjalte blete te pastre dhe dyqind gram ushqim te mbretereshave te bleteve.
I lexon ne perzierjen e tyre El Fatihane dhe tre suret e fundit te kuranit(Ihals Felek dhe Nas) nga shtate here .
Ha i semuri nga cdo dite tre luge gjelle Nje luge esell ne mengjes nje luge para dreke dhe nje luge para darkes .Vazhdon me kete nje muaj rrjesht ose dy sipas dobise se tij.do te sherohet me lejen e Zotit.

Mjekimi I disa llojeve te shterpesise

Shterpesia tek burat eshte dy llojesh 

Nje lloj qe mjekohet tek doktorri nese mundet
Shtrepesia per shka te kapjes se xhindit qe futet ne trupin e njeriut dhe qe mjekohet me kuran dua (lutje dhe dhiker.
Dihet nga praktika e pllenimit do disa kushtet me lejen e Zotit te jete perqindja e sperzmatoiteve tek burri me shume se 20 000 000 ne nje centimeter kub e ndonjehere ne testikulat e burrit qe prodhojne spermazotoid duke I shtypur ato del nr I nevojshem I tyre I shperngulur ne vendin hujsesel menevije.Ata kane nevoje per nje leng rreshqites qe prodhohet ne gjendren e kuber dhe hidhet ky leng tek heujsel meneuije shejtani eben qendren kuber qe te mos prodhoje lengun e nevojshme e keshtu kur nuk gjejne ushqim ato ngordhin e nuk plotesohte kushti per lindjen e femijes.ndryshimi shterpesise se a\zakonshme nga ajo sjell xhindi.

Shterpesia per shkak te xhindit ka keto shenja

Ngushtim kraharori vecanerisht para ikindie gjer ne mesnate
Here here humbet vemendjen
Dhimbje ne fund te kurrizit
Shqetesime ne gjume endrra te frikshme

Shterpesia e gruas eshte dy lloje I zakonshme e krijoi Allahu

Per shka te xhindit qe banon ne mitren e gruas e prish vezet e saj.keshtu nuk plotesohet pllenimi.Ose ai e lejon plennimin por pas disa muajsh xhindi tund mitren e gruas e zbret nga ajo gjak endosh deshtime.Mundet qe deshtimi te perseritet per shka te xhindit.jane mjekuar shume raste te tilla eshte fiksuar nga buhari dhe muslimiper shejtanin qe ecen ne damret e gjakut te njeriut

Mjekimi I shterpesise

Incizon suret ne kaset dhe degjon tre here ne dite
Lexon suren Safate cdo megjeslexon ose degjon suren mearixh p[ara gjumit
Lexon ne vaj ulliri ose ne vajin habbedeu seuda suren el fatiha ajtin 255 te sures bekare dhe ady ajetet e fundit te sures bekare dhe sures dy ajete e fundit ali imran 7 here e tre suret e fundit te kuranit e pastaj lyen gjoksin dhe ballin shtyllne kurrizore para gjumit.
Pastaj me mjalte blete lexon te njetat gjera dhe cdo mengjes esell merr nga nje luge.vazhdon me kete tre muaj duke I zbatuar rregullat e fese te jete prej besimtareve te mire qe falet sepse allahu I sheron besimtaret sipas ajetit Ne ju zbritem kuranin qe eshte sherim dhe meshire per besimtaret (Isra 32) nAllahu I vecoi besimtaret nga te tjeret me meshiren e tij ato jane sheruar ne shume rate.

Mjekimi I daljes se spermes mundet qe kjo te jete gjendje e zakonshme e mjekohet tek doktori si me poshte 

1) perdorimi I kremrave qe poakesojne ndjenjat
2) gjate marrehdnieve seksuale te mendosh per gjera te tjera
3) te mendosh oper ushtrime te veshtira matematikore gjate tyre
4) Mundet qe xhindi te behet shkak I nxjerrjes se sperms shpejt duke hyre ne testikujt e burrit e mjekohet si me poshte pas faljes se mengjesitLexon suren mulk para gjumit ose e degjon
5) Lexon cdo dite ajetin 255 te sures bekare ose e degjonate 70 here e me shume cdo mengjes embremje lexon duate e caktuara shiko tek libri mburoja muslimanit