Quarta-feira’, 26/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ndryshimet që duhet ti di cdo njeri pasi arrin te njezetat

Ndryshimet që duhet ti di cdo njeri pasi arrin te njezetat

Nuk jeni më adoleshente që e sheh botën me sytë e një fëmije, tani filloni të studioni apo të punoni dhe është koha që të filloni të mendoni se si të silleni në mënyrë të përgjegjshme.
Nuk jeni më adoleshente që e sheh botën me sytë e një fëmije, tani filloni të studioni apo të punoni dhe është koha që të filloni të mendoni se si të silleni në mënyrë të përgjegjshme.

Çfarë ndryshon kur mbushni 20 vjet? Stili i jetesës, mënyra e veshjes, mendimit madje ndryshojnë edhe njerëzit me të cilët shoqëroheni, ja çfarë duhet të bëni që të kaloni tranzicionin pa komplikime.

Shmanguni nga njerëzit negativë

Është në rregull për njeriun që të ketë ditë të keqe dhe të mos jetë në disponim mirëpo më nuk jeni e vogël që të rrethoheni me persona me mbushje negative të energjisë të cilëve u pengon gjithçka. Pesimistët dhe ata që do ju bëjnë të ndjeheni keq nuk e meritojnë vëmendjen tuaj.

Rrugëtimin e jetës e krijoni vetë

Tani është koha që të merrni vendimet e juaja në duart e juaja, të vendosni në mënyrë të pavarur. Më nuk ju duhet mami dhe babi dhe anëtarët e tjerë të familjes. Shtrëngohuni dhe përballuni vetëm me botën dhe përgjigjuni për veprimet e juaja, merrni përgjegjësinë e vendimeve jetike. Nuk është lehtë mirëpo kur do kini guxim nëse jo tani?

Jeni mjaft e rritur që të përballeni me padrejtësinë

Bota është e egër, pëplot me njerëz të ligë dhe xhelozë andaj është koha ideale të kuptoni të vërtetën që ekzistojnë njerëz që nuk pëlqejnë suksesin tuaj, madje gëzohen kur pësoni fatkeqësi. Duhet të rishqyrtoni qëndrimet e juaja dhe të mësoni të pranoni kritikat, të merrni përgjegjësi kur bëni gabim.
Çfarë ndryshon kur mbushni 20 vjet? Stili i jetesës, mënyra e veshjes, mendimit madje ndryshojnë edhe njerëzit me të cilët shoqëroheni, ja çfarë duhet të bëni që të kaloni tranzicionin pa komplikime.

Shmanguni nga njerëzit negativë

Është në rregull për njeriun që të ketë ditë të keqe dhe të mos jetë në disponim mirëpo më nuk jeni e vogël që të rrethoheni me persona me mbushje negative të energjisë të cilëve u pengon gjithçka. Pesimistët dhe ata që do ju bëjnë të ndjeheni keq nuk e meritojnë vëmendjen tuaj.

Rrugëtimin e jetës e krijoni vetë

Tani është koha që të merrni vendimet e juaja në duart e juaja, të vendosni në mënyrë të pavarur. Më nuk ju duhet mami dhe babi dhe anëtarët e tjerë të familjes. Shtrëngohuni dhe përballuni vetëm me botën dhe përgjigjuni për veprimet e juaja, merrni përgjegjësinë e vendimeve jetike. Nuk është lehtë mirëpo kur do kini guxim nëse jo tani?

Jeni mjaft e rritur që të përballeni me padrejtësinë

Bota është e egër, pëplot me njerëz të ligë dhe xhelozë andaj është koha ideale të kuptoni të vërtetën që ekzistojnë njerëz që nuk pëlqejnë suksesin tuaj, madje gëzohen kur pësoni fatkeqësi. Duhet të rishqyrtoni qëndrimet e juaja dhe të mësoni të pranoni kritikat, të merrni përgjegjësi kur bëni gabim.

Definoni prioritetet

Ahengjet, shetitjet me shoqe dhe kënaqësitë adoleshente më nuk janë në vend të parë. Tani është koha të përkushtoheni në punë apo fakultet, të jepni maksimumin në kryerjen e obligimeve të juaja. Ajo që duhet të ndryshoni është të pushoni së zgjuari në mesditë, të ndërpritni me jetën e shfrenuar dhe të filloni të krijoni shprehi të shëndetshme.

Dështimi nuk është fund i botës

Titulli është i mjaftueshëm, mos bëni drama dhe mos vajtoni kur dështoni në provim apo bëni ndonjë gabim në punë. Dështimi është pjesë përbërëse e jetës dhe askush nuk është i përsosur.femra.net

(Visited 46 times, 1 visits today)
Top