Terça-feira, 7/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

NDJESË, O JU NJERËZ, NDJESË!!

NDJESË, O JU NJERËZ, NDJESË!!
I martuari thotë ku ti kthehem edhe një herë beqarisë!

Beqari thotë kur do të martohem dhe të rehatohem!

Pasaniku thotë ku edhe një herë ta shijoj kënaqësinë e qetësisë!

I varfëri thotë ku të bëhem pasanik dhe ta jetoj jetën!

Plaku thotë po ta kthej edhe një herë rininë!

I riu thotë ku të më kthehet edhe një herë fëmijëria, pa përgjegjësi.
I tëri preokupimi im të jetë loja dhe dëfrimi!

Fëmija thotë kur do të rritem!

I gjalli ku të kisha vdekur dhe të rehatohem nga kjo dynja!

I vdekuri shpreson të kthehet edhe një herë në dynja dhe ta kompenson atë që i kaloi!

Ndjesë, o ju njerëz, ndjesë! Kur do të ndjeheni me bindje! Mos harro se ti je ai që je!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

 

(Visited 49 times, 1 visits today)
Top