Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Ndikimi i mahnitshëm i leximit të Kuranit dhe dobia shendetsore ne trup, mendje dhe shpirt

Ndikimi i mahnitshëm i leximit të Kuranit dhe dobia shendetsore ne trup, mendje dhe shpirt

Ndikimi i mahnitshëm i leximit të Kuranit

Leximi i vazhdueshëm i ajeteve Kuranore ka këto dobi:

–          Forcon imunitetin e trupit

–          Rrit kreativitetin

–          Shton përqendrimin

–          Kuron sëmundjet e rënda

–          Ndryshon sjelljen dhe përmirëson komunikimin me të tjerët.

–          Qetëson shpirtin

–          Trajton reagimet negative si nervozizmi dhe të qenit i rrëmbyer

–          Përmirëson aftësinë për të marrë vendimet e duhura

–          Të bën të harrosh frikën, të qenit i lëkundur dhe i stresuar

–          Zhvillon dhe forcon personalitetin

–          Kuron shumë sëmundje të zakonshme, si alergjitë, rrufat dhe dhimbjet e kokës

–          Përmirëson të folurit dhe shpejtësinë në artikulim

–          Mbron nga sëmundjet e rrezikshme si kanceri etj.