Terça-feira, 24/11/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ndieshmeria dhe lekura 

Ndieshmeria dhe lekura 

Ndieshmëria dhe lëkura

Gjë interesante është edhe persosmeria e ndjenjave, këtë na e mesoi i Lartesuari. Kur’ani ka prekur një realitet shumë interesant ne natyre. Ai na mesoi se si te njihemi me përsosmërinë e ndjenjave, angazhimet e ndjenjave. Ai na meson për këtë duke qenë se është një realitet natyror e jo si një zbulim shkencor ne lemine e mjeksise. Ai vetëm e tregon një realitet. Kur ai flet për mënyrën e denimeve te pabesimtareve me zjarr i Lartesuari thotë:

“…Sa here qe tu piqen lekurat e tyre do t’ua nderrojme me lekure tjetër me qëllim qe ta shijojne vuajtjen…” Kur’an, sure 4 el Nisa’,ajeti 56
Urtesia e këtij ajeti është mu tek nderimi i lekÂ*ures e ajo bëhet për ta shijuar denimin. Sipas Kur’anit vendi i ndijimit te denimit qenka lekÂ*uÂ*ra. Tani te shohim se ç’na thotë shkenca.
është vërtetuar se te gjithë nervat e ndjeshmÂ*erise janë te vendosura menjehere pas shtreses se lekures. Këto nerva pasi ta ndjejne rrezikun dhe dhimbjen e sinjalizojne trurin. Ato janë poÂ*shte lekures pikërisht ashtu si tha All-llahu ne Kur’an “do t’ua nderrojme me lekure tjetër me qëllim qe ta shijojne vuajtjen”

Nga All-llahu është dhënë informacioni për një realitet natyrore për, ndjeshmerine dhe vendosjen e nervave te njeriut menjehere pas lekures. Për ta ndier vazhdimisht njeriu dhembjen e zjarrit All-llahu do t’ia ndërroje lekuren sepse, kur lekura te digjet e humb ndjenjen e dhembjeve ose vuajtjeve dhe kështu lekura e re do të ndieje dhembje. Tani kur shkencetaret na thonë se nervat arrine deri te lekura u themi atyre se ato qe janë te rendesise se veçante na i ka treguar All-llahu para shumë shekujve.

Shihet qartë se llojet e mrekullise ne Kur’an janë të ndryshme dhe se ato sinjalizohen me shembuj shumë te thjeshtë. Mrekullite e Kur’anit nuk mbarojne me kaq. Ato vazhdojnë dhe do të vazhdojnë…

Sa here qe tu piqen lekurat e tyre do t’ua nderrojme me lekure tjetër me qëllim qe ta shijojne vuajtjen…” »!!! :
Pikërisht këtë ajet nuk kam arritur t’a kuptoj.Në mos gaboj këtu flitet për dënimin që marrin jobesimtarët në ditën e gjykimit ose më mirë mbasi Zoti do t’i çojë ata nga varret.Pra pyetja i me konsiston këtu:N.q.s. njeriu vdes kjo do të thotë që ai nuk egziston më si njeri fizik por si një njesi energjike(shpirtrore)pra nuk ka me kokë,këmbë,zemër,mëlçi,stomak etj,etj,.. pra as lëkurë,atëhere si i digjet lekura dhe i rigjenerohet kur ai tashmë nuk është më,një njesi fizike,por thjesht një njesi energjike(shpirtërore)?!!!!.Apo insinuohet për diçka të pakonceptueshme për ne pasi dihet që feja islamike nuk e pranon riinkarnacionin apo rimishërimin?

(Visited 112 times, 1 visits today)
Top