Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Ndëgjo këto këshilla të mjekëve

Ndëgjo këto këshilla të mjekëve

Kur ta shohësh një njeri që nuk qanë, dije se është i dobët!

Kur ta shohësh njeriu që flenë më shumë se gjysma e ditës, dije se ka dhimbje.

Kur ta shohësh njeriun që qesh së tepërmi, madje edhe për gjëra shumë të thjeshta, dije se është i pikëlluar.

Kur ta shohësh njeriun që të polemizon gjithnjë, dije se ai të do!

Kur ta shohësh njeriun që nuk çanë kokën për të tjerët, dije s’është nënçmuar e poshtëruar nga shumë njerëz.

Jastëku bart kokën e të pasurit dhe të varfrit, të rriturit dhe të voglit, portierit dhe emirit, por nuk mund ta shijojë gjumin në të vetëm se ai që ka ndërgjegje të pastër.

Nëse dëshiron të jetosh i lumtur, mos ‘tjerr’ çdo gjë, mos komento çdo gjë dhe mos kontrollo çdo gjë, ngase ata që kontrolluan dhe analizuan deri në imtësi elmazin gjetën se ai ishte thëngjill.

Përgatiti: Ejmen Salih
Përshtati në shqip: Sedat Islami

Tags: