Quinta-feira, 18/8/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Ndaji me të tjerët ndjenjat tua, diturinë, pasurinë dhe kohën

Ndaji me të tjerët ndjenjat tua, diturinë, pasurinë dhe kohën

morali

Ndaji me të tjerët ndjenjat tua, diturinë, pasurinë dhe kohën. Kur u ndihmoni njerëzve mos kërko që ata të ndihmojnë ty. Veprat tua le të jenë të kushtuara për Allahun e madhërishëm .Kur dikujt i bën mire kurrsesi mos e përkujto atë. Ndërsa kur dikush të bën mire ty, assesi mos e harro.

I lartësuari thotë:
“O ju që besuat, mos i prishni lëmoshat tuaja me të krenuar e me ofendim”.(13)

Përkujto fjalët e poetit:
Bëju mirë njerëzve,do të robërosh zemrat e tyre.
Ka shumë njerëz që me vepra të mira janë robëruar.

(Visited 148 times, 1 visits today)