Quarta-feira’, 29/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Nasr al-Din al-Tusi’s( matematikan musliman) vertetoi teoremen e Pitagores me teknike te pavarur

Nasr al-Din al-Tusi’s( matematikan musliman) vertetoi teoremen e Pitagores me teknike te pavarur

matematika

Nasr al-Din al-Tusi’s( matematikan musliman) vertetoi teoremen e Pitagores me teknike te pavarur

Nasr al-Din al-Tusi’s( matematikan musliman) vertetoi teoremen e Pitagores me teknike te pavarur, eshte interesante qe Al-Tusi’s perdori strukture te matematikes te ngjashme me ate qe perdoret ne kohen tone.
Ky dokument eshte i vjeter afer 900 vite.

Me kete deshmohet se gjuha arabe ne kete kohe ishte gjuhe e shkences dhe muslimanet ishin njerez te diturise dhe perparimit shkencore.

(Visited 246 times, 1 visits today)
Tags:
Top