Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

NASA, zbulohet misteri dritave në Oqeanin Atlantik

NASA, zbulohet misteri dritave në Oqeanin Atlantik

Ne mes te Oqeanit Atlantik shihen shpesh drita te cilat janë fotografuar edhe nga sistemi satelitor NPP (National Polar-orbiting Partnership satelite).

nasa shqip

Fotografitë , estetikisht jane shumë mbresëlënëse dhe mund të na çojnë ne formulimin e hipotezave fantastike.

Ndoshta kemi te bëjmë me një forcë elektrike të gjeneruar nga krijesa misterioze nënujore detare?
Por le te leme mënjanë fantazinë dhe te mbështetemi në shkencë.

NASA zbulon misterin e këtyre spoteve të vogla të arta , të dukshme në oqeanin blu. Sipas saj nuk kemi te bëjmë me vendbanime njerëzore as zjarr ose puse gazi. Por me një numër te madh anijesh  peshkimi. Këto anije janë ne gjendje të lëshojnë një drite e cila është e destinuar për peshkimin natën të “Argentinus ILLEX” ( një lloj i kallamari ) . Ky kallamar deti lëviz në det të hapur , në mes të Rio De Janeiro-s dhe Tierra del Fuego.

Illex Argentinus zakonisht lëviz në një thellësi prej 80-600 metra dhe ushqehet me gaforre , karkaleca dhe peshk. Peshkatarët përdorin fenerët nga 300 kilovat për anije vetëm për të tërhequr planktonin. Illex Argentinus ne përpjekje për të kapur gjahun e saj del në drejtim të sipërfaqes , duke përfunduar në rrjetat e peshkatarëve .

@include "";