Domingo, 12/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Muslimanet kane nevoje per keto veprime (sevape) me i be – Keshille nga Muhamedi alejhi selam

Muslimanet kane nevoje per keto veprime (sevape) me i be – Keshille nga Muhamedi alejhi selam

Enese bin Malik (Allahu qofte i kenaqur prej tij) percjell se i Derguari i Allahut (alejhi selam) ka thene:

“Shtatë vepra konsiderohen shperblim i rrjedhshem per njeriun pas vdekjes se tij: 1- Ai qe u meson te tjereve nje dije (fetare). 2- Ai qe mundeson rrjedhjen e nje lumi (qe njerezit te perfitojne). 3- Ai qe hap nje pus. 4- Ai qe mbjell nje hurme (peme). 5- Ai qe nderton nje xhami. 6- Ai qe le pas nje mus’haf (Kuran ne te cilin lexonte). 7- Dhe ai qe le nje femije qe kerkon falje per te pas vdekjes se tij.”

[E percjell Bezari ne Musnedin e tij dhe e konsideroi te mire (hasen) shejh Albani].

(Visited 194 times, 1 visits today)
Top