Segunda-feira, 27/6/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mundohu ti gëzosh të afërmit tu, që të jesh i lumtur ti dhe të tjerët përreth teje

Mundohu ti gëzosh të afërmit tu, që të jesh i lumtur ti dhe të tjerët përreth teje

lumturia

Mundohu ti gëzosh të afërmit tu, që të jesh i lumtur ti dhe të tjerët përreth teje.


Ti nuk mund të qeshë në mes lotëve. Nuk mund të kënaqesh në diellin e mëngjesit nëse të tjerët rreth teje janë në errësirë. Lumturia e njeriut është më e madhe kur arrin të bësh sa më shumë të lumtur rreth teje. Nëse ke para mundohu ti gëzosh të tjerët me dhurata. Nëse je varfër mundohu ti gëzosh me fjalë të mira. Pejgamberi, s.a.v.s ka thënë: “Kush ka më tepër furnizim le ti jap atij që nuk ka furnizim”.(17)

Pejgamberi, s.a.v.s gjithashtu ka thënë: “Largohu nga Zjarri, qoftë me gjysmë hurme. Kush nuk e ka edhe këtë, le të përcjellë fjalën e mirë”.(18)
Pejgamberi, s.a.v.s gjithashtu ka thënë: “Mos nënçmoni asnjë vepër të mirë,çoftë edhe me takua vëllaun tënd me fytyrë të buzëqeshur”.(19)

(Visited 144 times, 1 visits today)