Sábado, 22/1/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mullaga

Mullaga

Vendbanimi: Rritet, pothuaj, kudo: nëpër vendbanime, në toka të punuara, në shkëmbinj e në vende të tjera.Gjithashtu ështe edhe bimë mjeksore helmuese ne disa vende Përshkrimi: Ka kërcell të degëzuar me lartësi 30-40 cm, gjethet me bisht të gjatë, vezake dhe e tërë bima është e qimëzuar.

Lulet gjenden në sqetullën e gjetheve dhe kanë ngjyrë vjollce. Përdoret kundër kollit dhe gripit.

Receta: Merren 60 g gjethe dhe lule, përvëlohen në një litër ujë të posa-vluar, enën e mbulojmë dhe e lëmë të qëndrojë 30 minuta. Pasi të bëhet kullimi, lëngu i përfituar, për tri ditë me radhë, përdoret për pije në vend të ujit.

(Visited 863 times, 2 visits today)
Top