Terça-feira, 2/3/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mrekullit e hurmes dhe vetitë e saj në trupin tonë

Mrekullit e hurmes dhe vetitë e saj në trupin tonë

Eshtë vërtetuar shkencërisht se agjërimi ka një efekt mahnitës në trupin e njeriut dhe se ai është i bazuar në ujë dhe sheqerna të thjeshta të burimeve natyrore si janë hurmat të cilat janë konsideruar si sheqerna të mira natyrore.

Studimet kanë dhënë prova se personi i cili ushqehet veten me hurma dhe ujë për 20 deri në 30 ditë do të bëjë që trupi i tij të shpëtoj prejtoksinave dhe trupi do të jetë me vitalitetin e tij shumë më të mirë se më parë.

Profeti Muhamed (paqja qoftë mbi të) ka konfirmuar këtë rregull dhe deklaroi se kushdo që dëshiron për të çelur agjërimin e tij duhet ta fillojëatë me hurma sepse ajo është e bekuar, dhe në qoftë se ai nuk ka hurma, ta çeli atë me ujë sepse uji është pastrim.

 Vlerat ushqyese të hurmes e bëjnë atë një ushqim të përshtatshëm për t’i rezistuar urisë.

Ngrënia e hurmave kur ndiheni të uritur rrit ndjenjën e ngopjes, siguron trupin me sheqerna të nevojshme, rregullon lëvizjen e zorrëve dhe më e rëndësishmja ajo do të ulë konsumin e ushqimit.

Përdorimi hurmës është një ilaç kundër dhjamosjes dhe shëndoshjes, dhe kjo është e konfirmuar edhe nga shkencëtarët, por në Islam profetit Muhamed (paqja qoftë mbi të) na lajmëron 1400 vjet më parë, se kur hurma është e pranishme në shtëpi, njerëzit e shtëpisë kurrë nukpërjetojnë uri.

Nëse do të konsumoje përditë nga një kokërr hurme do të shikonim se nuk do të shëndosheshim sepse ajo e zvogëlon ndjesinë e urisë.

Hurma është një ushqim laksativ, kështu që është e nevojshme që grat shtatzënë të hajnë hurmat para lindjes në mënyrë që të ndihmojë tëzorrën e trashë dhe për të aktivizuar muskulin e mitrës dhe për të rregulluar lëvizjen e saj e cila ndihmon në lehtësimin e lindjes.

Kjo është konsideruar si një nga mrekullitë që Allahu ka thënë në Kur’an Merjemes:

“Shkunde trungun e palmës,qëtë bien mbi ty hurma të freskëta” Merjem 25

(Visited 165 times, 1 visits today)
Top