Quarta-feira’, 18/5/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mrekullia në pikat e shiut

Mrekullia në pikat e shiut

Mrekullia në pikat e shiut

Allahu është Ai që i qon retë dhe i bën ato të lëshojnë shi, pikat e të cilit janë të ndara nga njëra-tjetra. Asnjë pikë shiu nuk përzihet me tjetren në asnjë mënyrë!
Ajo që lëshohet e para bie e para, dhe ajo që lëshohet më pastaj nuk mund t’i dal tjetrës përpara! Asnjë pikë shiu nuk mund ta arrij pikën tjetër dhe të përzihet me të, por secila përshkon rrugën të cilën i është caktuar, nga e cila s’mund të devijoj! Kështu bie shiu në tokë pika pika!
Secila pikë e shiut e ka vendin e caktuar se ku do të bie dhe s’mund të ndryshoj kjo në asnjë mënyrë!!!
– Sikur të tubohej i tërë njerëzimi që të krijonin vetvetiu vetëm një pikë uji, apo që të numronin pikat e shiut të cilat biejnë në një çast, nuk do të mund ta bënin kurrë këtë!

(Ibn Kajjimi në Miftah Daris-Se’adeh 20)

(Visited 540 times, 1 visits today)