Terça-feira, 27/9/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MPB kërkoi nga Facebook të dhënat e 11 profileve

MPB kërkoi nga Facebook të dhënat e 11 profileve

Ministria e Punëve të Brendshme (MPB) e Maqedonisë kërkon të dhëna nga portali social Facebook për disa profile të shfrytëzuesve të dyshuar.

Siç bëhet e ditur nga kompania Facebook, deri tani MPB ka bërë 9 kërkesa për të dhënat e 11 shfrytëzuesve të profileve në këtë rrjet social komunikimi, por ka marrë të dhëna personale për vetëm tre shfrytëzuar (IP adresat dhe të dhëna të tjera), transmeton INA.

Facebook ditë më parë ka publikuar të gjitha të dhënat se sa Qeveri apo autoritetet të sigurisë të vendeve të ndryshme të botës kanë kërkuar të dhëna për shfrytëzuesit e saj. MPB nuk ka bërë të ditur se për çfarë janë kërkuar këto të dhëna për profilet, por jozyrtarisht mësohet se bëhet fjalë për shfrytëzues të rrezikshëm që përdorin këtë rrjet social për mashtrime, kërcënime si dhe thirrje për dhunë, etj.

Mbi 70 qeveri dhe autoritete të sigurisë nëpër botë kanë kërkuar të dhëna nga Facebook.

Më shumë kërkesa janë bërë nga Qeveria e SHBA-ve edhe ate 12 mijë kërkesa për 20 mijë shfrytëzues të profileve, por nga ana tjetër janë dhënë përgjigje vetëm për 79 profile. Pas SHBA-ve pason India me 3245 kërkesa, Britania e Madhe, Gjermania, Franca dhe Italia, etj. /Telegrafi/

(Visited 70 times, 1 visits today)