Sexta-feira, 17/9/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

“Mos u trishto, Allahu i përgjigjet nevojtarit ateist, e si të mos i përgjigjet besimtarit musliman ?!”

“Mos u trishto, Allahu i përgjigjet nevojtarit ateist, e si të mos i përgjigjet besimtarit musliman ?!”

Mos u trishto

Prijësit me popullaritet më të madh në Indi pas Budës, Mahatma Gandi, do të ishte cmenduri po të mos kishte vazhduar të pranojnë inspirimin nga fuqia e adhurimit që bënte. Gandi e deklaroi këtë personalisht: Sikur të mos isha lutur (në mënyrën e tij të posacme), do të isha cmendur që herët.”
Ja pra, kjo ngjau me Gandin, i cili ishte musliman, megjithatë besonte dhe lutej në drejtimin e tij.

(Idhujtarët e dinë për All-llahun pse) Kur hipin ata në anije (u këputet lidhja me tokën dhe frikësohen) i luten sinqerisht All-llahut, e kur i shpëton ata (dhe dalin) në tokë, qe, po ata të njëjtit i lusin idhujt! (Kur`an 29:65).

A është Ai që i përgjigjet nevojtarit (të mjerit) kur ai e thërret. (Kur`an 27:62.)

. . .dhe binden se janë të shkatërruar, e lusin All-llahun pa farë përzierje të idhujve (Kur`an 10:22)

(Visited 138 times, 1 visits today)
Tags:
Top