Terça-feira, 15/6/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos u trego dembel

Mos u trego dembel

 

I Dërguari (sal-lAllahu alejhi ue sel-lem) thotë: “Përkushtohu në gjërat që të sjellin dobi, kërko ndihmën e Allahut dhe mos u ligështo!” (Muslimi)

Imam Uthejmini (Allahu e mëshiroftë) thotë: “Domethënë: mos u trego dembel dhe mos u zmbraps nga vepra, pasi që ke filluar ta kryesh atë. Përkundrazi, vazhdo tutje. Nëse e lë atë vepër dhe fillon në një vepër tjetër, pastaj e lë edhe atë dhe fillon në një tjetër, asnjë vepër nuk do të të plotësohet!”

(Sherhu Rijad Es-Salihin, 2/82)

(Visited 96 times, 1 visits today)
Top