Terça-feira, 18/2/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos u pikëllo,shiko veten dhe vlerësoje atë,ti nuk i ngjan askujt

Mos u pikëllo,shiko veten dhe vlerësoje atë,ti nuk i ngjan askujt

Mos u pikëllo,shiko veten dhe vlerësoje atë,ti nuk i ngjan askujt
Dr.James Gordon Gilkee thekson:”Problematika e dëshirës për të qenë vetvetja është e vjetër sa vetë historia e njerëzimit.Po ashtu problematika e mosdashjea së vetevetets është burim madhor i çekulibrit dhe shqetësimit personal.”

Dikush tjetër tha:”Ti në krijimtarinë tënde je diçka tjetër,ty askush s’të përngjan,e as që i ngjan kujt tjetër,ngase Allahu bëri dallim mes krijesave dhe i bëri të ndryshëm nga njëri – tjetri”.

” Vërtet, veprimi juaj është i llojllojtë.” (Lejl,4)

Angelo Battero ka shkruar trembëdhjetë libra dhe mijëra artikuj rreth edukimit fëminor.Ai thotë: “Askush nuk është i mjerë siç është ai i cili dëshiron të mos jetë si vetvetja,apo si trupi dhe mendimet e tij”.

” Ai e lëshon ujin (shiun)nga qielli e sipas madhësisë së tyre rrjedhin përrojet ,…..” (Rad,17 )

Çdo person ka cilësitë,veçnatitë dhe talentet e veta,andaj askush mos të shkrihet në tjetrin.Ty të krijoi Allahu xh.sh.,me aftësi të caktuara,që t’i kryesh veprat e caktuara të përputhura me aftësitë që i posedon,dhe ashtu si thonë: “Lexo vetveten,që të dish çfarë të ofrosh (punosh).”

(Visited 47 times, 1 visits today)
Top