Quinta-feira, 28/10/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos u merzit

Mos u merzit

 

Mos u mërzit, se ka shumë shkaqe që e lehtësojnë barrën e fatkeqësisë, si p.sh:

1 – Pritja e shpërblimit të Allahut (xh.sh):
“Ndërsa të durueshmëve u jepet shpërblimi i tyre pa masë” (Kur`an 39:10).

2 – Shikimi i vazhdueshëm i atyre që kanë fatkeqësi më të madhe se ti.Sikur të tjerët mos ti kisha parë, rreth e rrotull meje si kanë qarë jetën me ta s`do e kisha ndarë, por veten do ta kisha vrarë.
Pra kthehu djathtas e majtas, a sheh tjetër pos të sprovuar me fatkeqësi të ndryshme ?

3 – Fatkeqësia jote është më e lehtë se e tjerëve.

4 – Falëndero që kjo e keqe nuk është që preku në fenë e robit, por mbi një cështje të kësaj jete.

5 – Dije se adhurimi që bëhet pas goditjes me një fatkeqësi është më i madh e më i vlefshëm se adhurimi në ditët e tjera.

6 – Dhe se Allahu xh.sh zgjedh për ty atë që dëshiron Ai dhe atë që është më e dobishme për ty.”Por mundet që ju ta urreni një send, e ai është shumë i dobishëm për ju”

(Visited 159 times, 1 visits today)
Tags:
Top