Sábado, 4/2/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Mos u martoni me shtatë lloj grashë !!

Mos u martoni me shtatë lloj grashë !!

rosess
1. el-‘Anane: Gratë që ankohen, rënkojnë, qahen dhe lidhin shami në ball gjithmonë (duke anukar nga dhimbja e kokës apo nga ndonjë sëmundje tjetër, por që në të vërtetë ato nuk janë të sëmura por vetëm shtiren).

2. el-Menane: Gratë që i bëjnë ndere burrit, i japin dhurata etj, dhe pastaj (me kalimin e kohës) ia kujtojnë duke i thënë, “Unë të kam bërë këtë e këtë” ose “Unë kam bërë këtë gjë për hatrin tënd”.

3. el-Hanane: Gratë që përpiqen apo mundohen për burrin e parë që kanë patur apo për fëmijët e burrit të parë.

4. Kej’etul-Kafa: Gratë që kanë një shenjë apo damkë të dukshme në qafë (që tregon se ato kanë patur nam të keq në nderin e tyre).

5. el-Hadakah: Gratë që i hedhin sytë tek çdo gjë (d.m.th. shohin gjithmonë për të blerë gjëra dhe pastaj u kërkojnë burrave të tyre që t’ua blejnë ato gjëra, çfarëdo qofshin ato).

6. el-Barrakah: Gratë që e shpenzojnë pjesën më të madhe të ditës para pasqyrës duke u marrë me fytyrën dhe duke u zbukuruar, aq sa ato duken sikur janë artificiale.

7. esh-Shadakah: Gruaja që flet shumë.

Autor: Shejk Muhamed el-‘Uthejmin (rahimehullah)

Burimi: “Një manual i përmbledhur rreth Martesës”