Quinta-feira, 20/6/2019 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MOS U MARTONI ME KËTO SHTATË GRAMOS U MARTONI ME KËTO SHTATË GRA

MOS U MARTONI ME KËTO SHTATË GRA

Përcillet se disa njerëz të urtë i kanë këshilluar burrat që të mos martohen me këto shtatë gra:

  1. Ankuesen; e ajo është që ankohet shumë dhe shpesh.
  2. Atë që përfolën; e ajo është që shumë e përfolën dhe e përmendën atë që e ka bërë nga gjërat e mira.
  3. Atë që përmallohet për burrin e parë të saj.
  4. Atë që shikon dhe vështron në çdo gjë dhe përmallohet për atë që e sheh dhe syri nuk i ngopet.
  5. Atë që tanë ditën e kalon në zbukurimin e saj dhe të fytyrës së saj.
  6. Atë që lavdërohet me fjalë dhe shet mend para njerëzve dhe masës.
  7. Atë që vazhdimisht e përmend babën e saj dhe thotë ishte babai im kështu dhe punonte këtu e atje.

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 388 times, 1 visits today)
Top