Segunda-feira, 11/12/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

“Mos u hidhëro”

“Mos u hidhëro”

 

Organizmi ndryshon në bazë të gjendjeve shpirtërore, sic janë : zemërimi, gëzimi, brenga, pikëllimi,turpi. Zemërimi e nxeh organizmin dhe e dehidron.

I Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selam e ka ndaluar që të hidhrohemi.

Erdhi një njeri te I Dërguari i Allahut, salallahu alejhi ue selam, dhe i tha ” Ma jep një këshill.” I tha: ” Mos u zemro.”

Gjendjet shpirtërore sic janë:
Zemrimi,pikëllimi,mërzia dhe brenga në mënyrë të drejtpërdrejt ndikojnë në organizëm,në mënyre që e ngrisin shtypjen e gjakut, që mund të shkaktoj pasoja sic janë stenokardia dhe infrakti. Zemërimi i vazhdueshëm mund të shkaktoj diabetin,ashtu që shtohet aktiviteti i gjëndrës mbiveshkore e cila në mënyrë të sforcuar tajon hormonin adrenalin. Gjendja shpirtërore mund ta dobësoj imunitetin,dhe mandej organizmi i ekspozohet sëmundjeve të ndryshme.
Prandaj ai që zemërohet dhe ka karakter të keq duhet të përmbahet që zemërimi të mos e pushtoj.
Allahu i Madhërishem na Thotë:      …që zemërimin e mundin. Ali-Imran,134.
@include "";