Terça-feira, 5/7/2022 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

MOS U FRIKO DHE MOS IK

MOS U FRIKO DHE MOS IK

frike
Jeta është e stërmbushur me vështirësi dhe lodhje, po ti ballafaqohu me to.

Çdonjëri nga ne e ka dhembjen e vet të veçantë.

Askush nuk e di sasinë e mundimeve tua.

Askush nuk mundet të gjykon për thellësinë e dhembjeve tua që të mundojnë.

Dhe ti nuk mundesh askujt t’ia bartësh ndjenjat të bashkëjetoni me lodhjet.

Nganjëherë ndodhë që as vetes nuk mundesh t’ia pranosh një gjë të tillë.

Problemet që na mundojnë munden të të lidhin, dhe të t’i ftohin ndjenjat, dhe të të dehin dhe të bëjnë të paaftë.

Mos u friko.

Mos ik.

Ballafaqoje situatën.

Vetëm se ki besim se mundesh ta bësh një gjë të tillë.

Kur bën gabim, shëroje atë sa më shpejt që mundesh.

Kur ndjen dhembje, shprehe ashtu si e ndjen.
.

Kur ndodh një problem, puno që ta zgjidhsh.

Koha më e mirë është tani.

Kurse personi i përshtatshëm je vet ti!!

Nga arabishtja: Irfan JAHIU

(Visited 114 times, 1 visits today)