Sábado, 23/9/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
United States
+11C

Mos u frikëso – Paraliza e Gjumit

Mos u frikëso – Paraliza e Gjumit
Mustafa Rashad

Shtrëngimet në gjumë vijnë nga një xhin i veçantë që ju sulmon juve në këtë gjëndje. Simptomat e sulmit janë kur një person është në gjumë dhe ndjenë, diçka e rëndë është duke shtypur gjoksin e tijë, duke e shtrydhur atë dhe duke e shtrënguar frymëmarrjen e tijë, kështu që ai nuk mund të flasë, nuk mund të lëvizi dhe ai është pothuajse i mbytur për shkak të pengimit të rrugëve të frymëmarrjes së tijë. Kur xhini largohet, ju zgjoheni menjëherë në një panik gulçues për frymë. Shkencëtarët perëndimorë e quajnë këtë fenomen “Paraliza e Gjumit”, por Islami na ka mësuar se në fakt është një xhin që sulmon gjatë gjumit të njerëzve.

Pra, si mund ta mbrojmë veten tonë nga sulmi i këtij xhini?
Ne ndjekim Sunetin se si Profeti Muhammed (Sal-lallahu Alejhi uesalam) fjeti.
1. Flini me abdes.
2. Sigurohuni që t’i keni falur namazet farz përpara sesa të flini.
3. Para se të ngjiteni në shtratin tuaj, pastroje krevatin (me dorën e djathtë me një rrobë duke thënë BISMILAH tre herë).
4.Bëj dhikr (SubhanAllah 33 herë, Elhamdulilah 33 herë dhe Allahu Ekber 34 herë).
5.Lexoni Ajetin Kursi
6.Lexoni suren Elh-Ihlas, El-Felek dhe En-Nas
7.(Nëse është e mundur) Lexoni suren Al Mulk.
8.Flini në krahun e djathtë.

Sqarim: Dijetarët kanë deklaruar NËSE simptomat vazhdojnë, pasi ju keni ndërmarrë veprimet e mësipërme, atëherë ata ju nxisin me forcë që të kërkoni këshilla mjekësore (vetëm në rast se ekziston një problem mjekësor). Lusim Allahun të na mbrojë të gjithëve nga xhindët shejtanë.
Amiin!

Nga përvoja personale e imja ju këshilloj të lexoni ajetin kursij nëse ndjeni shtrëngime të tilla gjatë gjumit. Nëse dikush thotë që unë sjam i vetëdijshëm në gjumë, dhe se si mund të më shkojë ndërmend mua leximi i ajetit Kursij?!…i them se nga zori për tu çliruar nga ky shtrëngim, ku shpeshherë ta marrin dhe frymën këta shejtanë, njëriut i vjen ndërmend çdo gjë për tu çliruar nga ky siklet!

Sa fillova praktikimin e islamit, sulmet në gjumë mu shtuan aq shumë saqë mu bë diçka normale, dhe pasi pyeta njerëz të ditur në këtë fushë, më thanë që ti vuan akoma nga magji të vjetra prandaj dhe sulmet e shumta tani si shkak i namazit dhe i dhikrit të cilët ata xhinnët shejtanë nuk e durojnë dot tek ti!

Në fillim të udhëzimit nuk kisha dije se si tu mbroja në kësi lloj rastesh. Filloja në gjum duke thirrur Allahu Ekber apo recitoja ezanin mirëpo nuk shihja ndonjë efekt të ndjeshëm, derisa u frymëzova të lexoj ajetin kursij, dhe ju betohem në Allah, qysh kur e fillon leximin e ajetit Kursij, e ndjen se si fillon dhe lirohesh derisa lexon pjesën e fundit ,,ue huel-alijjul adhiim’ atëherë lirohesh komplet me lejen e Allahut.
Allahu na ruajt nga çdo sherr!