Quarta-feira’, 21/4/2021 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohje

Mos u dëshpëro ngase me bamirësitë tua ke siguruar mirënjohje

Aid el Karni

Dije që shumë njerëz të përmendin në lutjet e tyre dhe të lavdërojnë për shkak të mirësisë që u ke bërë. Falënderimi për mirësi është jetë e re, ngase vepra e mirë është fëmijë që jeton shumë, trashëgim i madh dhe amanet i bekuar.

Duke lavdëruar njeriun fisnik, poeti ka deklaruar:

Njerëzit të cilët afrohen me fisnikëri,

mund të gjenden vetëm nëpër libra.

Kur vjen dimri, ti je dielli,

ndërsa je hije kur vera të djeg.

U bën mirë të gjithë njerëzve,

sepse ti je hero plot virtyte.

Kur terri t’na rrethojë, ti je dritë,

shpëtim është pamja jote e ndritur,

Emri yt gjithnjë na gëzon,

kurrë nuk na mërziten kujtimet për ty.

Mirënjohja jonë nga frika do të jetë mburojë,

gjithmonë do të mbrojmë nga armiku frikacak.

(Visited 169 times, 1 visits today)
Top