Quarta-feira’, 15/7/2020 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
Mjeksia Islame

Mos u dëshpëro, kjo botë nuk meriton të dëshpërohesh për të

Mos u dëshpëro, kjo botë nuk meriton të dëshpërohesh për të

I Dërguari i Allahut [s.a.v.s.] thotë: “Sikur kjo botë të kishte vlerë te Allahu sa një krah i mushkonjës, Ai nuk do të mundësonte
që pabesimtari të pi asnjë pikë ujë në të.

Krahu i mushkonjës ka më shumë vlerë te Allahu [xh.sh.] se kjo botë. Pra, kjo është e vërteta mbi këtë botë, ndaj nuk ka arsye
që dikush të dëshprohet për të.

Gëzimi dhe kënaqësia do të thotë: Të ndjesh siguri për vetveten, të ardhmen, jetën dhe familjen tënde. Në fakt këto të gjitha përfshihen në besimin që ka njeriu (imanin) dhe në pajtimin që tregon besimtari për përcaktimin e Allahut [xh.sh.]

(Visited 68 times, 1 visits today)
Top