Segunda-feira, 27/3/2023 | : : UTC+0
Mjeksia Islame
No Data

Mos u demoralizo nëse të vërsulen fatkeqësitë,apo të rradhiten belatë,por duro e qëndro

Mos u demoralizo nëse të vërsulen fatkeqësitë,apo të rradhiten belatë,por duro e qëndro

Mos u demoralizo nëse të vërsulen fatkeqësitë,apo të rradhiten belatë,por duro e qëndro.”

Durimi është më i lartë se frika. T’u bësh ballë fatkeqësive është nder dhe fisnikëri, ndryshe nga dorëzimi para tyre edhe pse s’ke rrugëdalje tjetër në këtë botë. Duhet të dish se nëse nuk bën durim vullnetarisht, do të bësh detyrimisht, deshe apo s’deshe.

Poeti i njohur el-Mutenebi thotë:

Më gjuajti koha me fatkeqësitë,
Derisa pëlhura e zemrës m’u bë çelik.
Dhe u bëra që kur të më godsin me shigjetën
Të thyhen,sikur preknin shigjetat njëra me tjetrën.
Dhe ja kështu jetova,e për fatkeqësitë as që u interesova
Ngase të mbaj mërzinë dobin nuk pata e as që diçka fitova”.

Gjithashtu el-Ebjurdi thotë:

U bë e egër koha ndaj meje,e valët e saj me mua i turbulloi
Por ajo s’e dinte se unë lartësohesha,e ngjarjet vetja as që i numëroi.
Dhe qëndroi duke më treguar koha se si është kundërsulmi i saj
Qëndrova duke i treguar durimin dhe si duhet një zemër ta mbaj.